Min faste morgenmad - Chokogrød

Søndagskage – Rødbedekage

 

Nu er weekenden ved at være slut og jeg kan ikke andet end at sige at livet er dejligt!

Lørdagen stod i fodbolds tegn, hvor jeg selv var ude at spille i det skønne vejr og derefter var jeg ude at se min bror og svoger. Dagen sluttede med en bytur med nogle dejlige veninder.

Nu er det så blevet søndag og den har stået på veninde hygge, søndagskage og så sluttede jeg eftermiddagen af med at løbe en tur til Amager strand. En løbetur på i alt 6,7km afbrudt af en dejlig tur i vandet.

Jeg elsker at kunne løbet til vandet for at blive kølet af. Jeg synes det er så afslappende når man bare kan stå og nyde stilheden i vandet, mærke musklerne der bliver kølet ned og bare prøve at finde roen.

Når man så kommer hjem til nybagt kage, så er dagen ved at være fuldendt.

Inden jeg var ude at løbe fik jeg nemlig bagt min egen sunde version af en rødbede kage, hvilket jeg synes passer perfekt til årstiden.

Bliv ikke forskrækket af at der er rødbede i! Kagen nærmer sig en smag af lidt krydret gulerodskage og det kan de fleste vidst lide 🙂

Amager strand

Rødbedekage

 

Kagen:

  • 2 bananer
  • 1 stor advokado
  • 165g rødbede (det er bare ca. tal, brugte en lille rødbede)

Blend sammen med stavblender

  • 3 æg
  • 4 spsk sukrin
  • 2 tsk kanel

Pisk sammen i en anden skål

  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver

Vend sammen med æggemassen

 

Til sidst vendes indholdet fra begge skåle sammen til en enesartet masse

Smør en kageform, jeg brugte kokosolie, og ifør kagemassen (den er meget våd)

Bag ved 180 grader i ca 25 min, det afviger meget alt afhængig hvilken kageform du bruger.

Frosting:

  • En pakke light philadelphia 11%
  • 4 tsk sukrin melis

Rør sammen

Når kagen er kølet af kan du påføre frostingen

Kagen er et sundere alternativ uden mel og sukker, men hvis man ikke har sukrin kan man sagtens udskifte det med alm. sukker og flormelis. Kagen vil dog blive lidt mere kalorietung ved disse valg.

Tips: Kagen er næsten bedre hvis den får lov at stå i køleskabet en dag eller to. Frostingen kan sagtens holde et par dage, men ellers kan man vente med at lave den til kagen skal spises.

 

Håber i har haft en god weekend, sov godt 🙂

 

Rødebedekage - dejRødbedekage hel

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min faste morgenmad - Chokogrød