6 smage på lækre dadelkugler

Metcon træning og sund kanelkage

Kanelkage

Det er blevet søndag og hvilken dejlig søndag.
Solen har skinnet hele dagen, hvilket man kun kan blive glad af og derudover så har jeg været i fitness for at få testet mit knæ lidt af.

Jeg har ikke lavet det hele vilde de sidste par uger, i hvert fald ikke noget der har kunne belaste mit knæ. I dag valgte jeg så at lave en metcon træning, så jeg fik en masse interval, men samtidig kunne veksle lidt i øvelserne så jeg ikke hele tiden belastede mit knæ.

 

Metcon er en super god og effektiv måde at træne på, især hvis du ikke har så meget tid til at træne. Jeg stillede i dag 10 øvelser op og kørte dem i 40 sekunder og derefter 20 sekunders pauser, det kørte jeg så igennem 2 gange, så jeg fik 20 min intensiv træning. Mine øvelser bestod bl.a. af forskellige TRX øvelse, box jump og kast med medicinbold (over hovedet og ned i jorden).
Effektiv og hård træning, hvor man altid kan skifte øvelserne ud.

Nu må vi se hvordan knæet har det i morgen, men en dejlig dag er det i hvert fald.

Det er jo søndag og så er det kagetid.

Her til aften har jeg lavet en  lækker kanelkage som oven i købet er sund og ret kalorielet. Det er en virkelig nem opskrift, da det hele bare skal smides sammen og ind i oven.
Jeg ville ønske at jeg selv havde fundet på denne opskrift, men den er tyvstjålet fra Helenes Sunde Køkken.

Helene har lige udsendt en app med hendes lækre sunde opskrifter på diverse kager og desserter. Jeg kan varmt anbefale at købe hendes app, som er fyldt med gode opskrifter. Man kan også se ernæringstabel på alle opskrifter, hvis man har den interesse, den er i hvert fald virkelig god og overskuelig. Appen kan hentes her.

 

Kanelkage

Kagen:

  • 150 g skyr
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 30 g vanilje proteinpulver*
  • 50 g affedet kokosmel*
  • 2 tsk HUSK
  • 1,5 tsk natron
  • 70 g sukrin gold
  • 8 g kanel
  • 1 tsk kakao

Bland alle ingredienserne sammen.
Hæld dejen op i et fad, med bagepapir
Bag kagen i ca. 17 min. ved 180 grader.

Glasur:

  • 50 g sukrin melis
  • 2 spsk kaffe
  • 1 tsk kakao
  • 25 g smør

Smelt glasuren sammen over vandbad. Smør glasuren ud på kagen og stil kagen på køl til galsuren har sat sig.

* Hvis du ikke har proteinpulver kan du evt. tage lidt mere kokosmel i og tilføje lidt vaniljepulver for smagens skyld.

* Jeg havde ikke noget affedet kokosmel og brugte derfor i stedet almindelig kokosmel, det virker helt fint, men tilføjer lidt flere kalorie til kagen.

Jeg håber i har nydt søndagen lige så meget som mig, i hvert fald må i sove godt.

Godnat 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 smage på lækre dadelkugler