Hjemmelavet påskeæg med fyld
Memyselfandfitliving
Påsken er nu ved at være over, men det betyder ikke at man ikke kan fortsætte med at spise nogle påskeæg. Jeg så en opskrift på woman.dk hvor de havde lavet påskeæg med fyld, så det ville jeg da også prøve. Ideen er tyvstjålet fra dem, men jeg har dog lavet min egen marcipan.
Fyldte marcipanæg
Ingredienser
- 200 g hjemmelavet marcipan
- 50 g hvidchokolade
- 80 g bær ( Jeg brugte en blandind mellem hindbær og brombær, dte var hvad jeg lige havde i fryseren)
- 1 spsk citronsaft
- En lille klat smør (ca. 3 g)
- 50 g chokolade til overtræk. Jeg brugte 80 %, men det handler bare om smag og behag.
Fremgangsmåde
Bær moussen
- Hak først den hvidechokolade i små stykker og stil den til side i en skål.
- Kog så bærrene op med en spsk citron saft – Kog på middelvarme så alt saften ikke forsvinder.
- Saften skal nemlig derefter hældes over chokoladen. Rør/vend rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
- Tilsæt smør og rør til det smelter.
- Stil moussen på køl, gerne natten over, men nogle timer i fryseren er også helt fint.
Det er så her at du kan lave marcipanen, find opskriften på min marcipan her. Når den så er lavet og moussen hat sat sig, så skal æggene bare laves.
- Skær marcipanen ud i ca. 14 stk og pres dem flade.
- Placer ça. 1/2 tsk af bær moussen på marcipanstykket og fold derefter marcipanen sammen rundt om og luk til. Rul det forsigtig i hånden så det bliver ovalt.
- Smelt herefter den resterende chokolade i et vandbad og dyb marcipan æggene i så det bliver helt over trukket.
- Hvis man ønsker topping på æggene skal det drysses på efter de er blevet overtrukket.
- Stil så æggene på køl indtil chokoladen er størknet – Opbevares gerne i køleskabet.
God påske 🙂
Ingen kommentarer endnu