Quinoa grød
I stedet for den normale havregrød kan man også lave quinoagrød. Quinoa frøene er fyldt med protein, 14 g pr. 100 g, og andre gode næringsstoffer. Derudover indeholder de intet gluten, så grøden her kan helt klart anbefales hvis man går og savner grød, men gerne vil leve uden gluten.
Grøden kan spises varm som kold, men man kan også bruge den til at laver quinoa bircher – som også er en lækker morgenmad at starte dagen med.
Quinoa tager meget smag til sig, så du kan blande hvad som helst i når du koger frøene op, det handler bare om at være kreativ – Det samme gælder hvis du bruger Quinoa i det salte køkken – prøv at mix nogle krydderier i der passer til resten af retten du skal lave.
Quinoa grød
Ca. mål;
- 150 g quinoa
- 2,5 dl vand
- 2 dl kokosmælk (gerne cremen i en dåse)
- 1 spsk honing
- Vaniljepulver
- Kanel
Kom vandet og krydderierne i en gryde og bring i let kog. Derefter tilsætter du quinoa og lader det simre 10-20 min, indtil frøene er kogt ud.
Når grøden er kogt ud, tilsættes 1 spsk honning.
Lidt efter lidt tilsætter du så kokosmælken. Prøv dig lidt frem til du får en lækker konsistens og smag.
Spise grøden som den er, varm, eller stil den på køl. Top den med frugt, nødder you name it. Jeg bruger oftest bær og min hjemmelavet granola, prøv også min quinoa bircher.
Enjoy 🙂
Ingen kommentarer endnu