Nemme jordbærkager

Efterårs snude – gulerodssuppe

Gulerodssuppe

 

Nu kan man rigtig mærke at det er blevet efterår her i Danmark. Det er begyndt at blive rigtig koldt, det regner og så blæser det irriterende meget!!

Mange får snotnæser, ligger med influenza og bliver generelt bare lidt sløje. Derfor synes jeg at det er dejligt når man kan lave en masse varme drikke og supper, som passer godt til årstiden og som måske kan hjælpe lidt på snuden.

Jeg er selv gået hen og blevet lidt sløj og lavede derfor en lækker, stærk gulerodssuppe her til aften.

 

 

 Gulerødder er fyldt med gode næringsstoffer og samtidig har den et lavt kalorie indhold.

Roden indeholder en masse betacaroten, som bl.a. styrker immunforsvaret. Betacaroten bliver omdannet til A-vitamin når det kommer ind i kroppen, men da A-vitamin er fedtopløseligt, er det vigtigt at spise nogle nærende fedtstoffer til gulerødderne, ellers får man ikke gavn af de gode vitaminer.

Gulerødder er også en grov grøntsag, hvilket betyder at den består af en masse kostfibre som er godt for maven og fordøjelsen.

Ingefær bekæmper inflammation og virker lindrende på smerter. Derudover er den også god for fordøjelsen og generelle mavegener. Og så giver roden også en stærk og krydret smag.

 Chilien indeholder også betacaroten, som selvfølgelig har de samme virkninger som hos guleroden. Derudover indeholder den massere af C-vitamin (omkring 3 gange som meget som en appelsin) hvilket er godt for immunforsvaret. Mange spiser c-vitamin mod forkølelse, det er dog ikke bevist at det hjælper, men det skader vel ikke at forsøge? 🙂

Capsaicin er det der gør at chilien smager stærkt, det virker betændelseshæmmende, hvilket er super godt hvis du f.eks. træner meget. Derudover sætter det gang i forbrændingen, så chili er også rigtig godt hvis man er i gang med et vægttab.

 

 

Gulerodssuppe

 

Suppen:

  • 1 spsk karry

Tør rist karryen i bunden af gryden i 10 sek.

  • 1 ½ spsk kokosolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1700 g gulerødder

Hæld olien i gryden og steg hvidløget lidt inden gulerødderne kommer i.

Steg gulerødderne og halvdelen af chilien i fedtstoffet.

 

  • Ca 1 l. kogt vand
  • Grøntsags bouillon

Hæld bouillonvandet i gryden og lad retten stå med låg på indtil gulerødderne er møre.

 

  • 1 chili
  • Ca. 25 g ingefær (Prøv dig frem, da der er stor forskel på hvor stærk roden er og hvor man kan lide ingefær)

Når gulerødderne er blevet helt bløde, rives ingefæren i og derefter blendes det hele sammen, husk resten af chilien, til en cremet suppe.

 

  • 2 spsk Philadelphia light (kan undlades)

Philadelphiaen røres i suppen for at få en lidt mere cremet smag

 

Topping:

  • Bacon evt. Kyllingebacon
  • Skyr

 

 

Suppen er ret stærk, men jeg synes at det er ret lækkert på en kold dag, så man kan få varmen lidt. Det gode ved suppen er også at den mætter ret godt uden at have så mange kalorier i. Man skal dog lige overveje indtaget af bacon, hvis det er vægten man holder øje med. Håber i kan lide den.

Sov godt 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme jordbærkager