Hjemmelavet granola

Quinoa grød

 

I stedet for den normale havregrød kan man også lave quinoagrød. Quinoa frøene er fyldt med protein, 14 g pr. 100 g, og andre gode næringsstoffer. Derudover indeholder de intet gluten, så grøden her kan helt klart anbefales hvis man går og savner grød, men gerne vil leve uden gluten.

Grøden kan spises varm som kold, men man kan også bruge den til at laver quinoa bircher – som også er en lækker morgenmad at starte dagen med.

 

Quinoa tager meget smag til sig, så du kan blande hvad som helst i når du koger frøene op, det handler bare om at være kreativ – Det samme gælder hvis du bruger Quinoa i det salte køkken – prøv at mix nogle krydderier i der passer til resten af retten du skal lave.

 

Quinoa grød

Ca. mål;

  • 150 g quinoa
  • 2,5 dl vand
  • 2 dl kokosmælk (gerne cremen i en dåse)
  • 1 spsk honing
  • Vaniljepulver
  • Kanel

 

Kom vandet og krydderierne i en gryde og bring i let kog. Derefter tilsætter du quinoa og lader det simre 10-20 min, indtil frøene er kogt ud.

Når grøden er kogt ud, tilsættes 1 spsk honning.

Lidt efter lidt tilsætter du så kokosmælken. Prøv dig lidt frem til du får en lækker konsistens og smag.

 

Spise grøden som den er, varm, eller stil den på køl. Top den med frugt, nødder you name it. Jeg bruger oftest bær og min hjemmelavet granola, prøv også min quinoa bircher.

 

Enjoy 🙂

 

Quinoa grød

Grøden efter at have stået på køl

 

IMG_3747

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet granola