6 smage på lækre dadelkugler
Det er blevet mandag og det er for mange en lidt træls dag – du gider ikke rigtig noget når du kommer hjem og når nu det er blevet sidst på dagen og du går og craver noget sødt, så er det nemt bare at købe noget på vej hjem.
I stedet for at proppe sig selv med sukker kunne man lave nogle lækre dadelkugler. Dadelkugler et rigtig godt alternativ til lidt usundt – der er stadig mange kalorier i dadler, men det er meget sundere end diverse kager og slik der er fyldt med sukker.
Dadelkugler er super nemme at lave og så kan de snildt ligge i køleskabet i lidt tid – så de er der når du kommer hjem. (Hvis man ellers kan lade dem være)
Jeg har lavet dem med 6 forskellige smage, men det handler kun om at være kreativ, så du kan sikkert finde mange flere smage.
Julen nærmer sig og her er dadelkuglerne også et godt alternativ til de knapt så sunde havregrynskugler, man kunne jo evt. prøve at lave dem med kanel eller lakrids så det giver en krydret julesmag.
De smage har jeg ikke prøvet endnu, men 6 andre smage har jeg dog afprøvet og dem er jeg selv ret vilde med.
Dadelkugler
Chili
Choko/Banan
Appelsin
Peanuts
Kakao/mandler
Ingefær
Grundmasse:
600 g dadelmasse
15 g kokosolie
30 g blendet havregryn
30 g havregryn
25 g vand
Bland alle ingredienser sammen og del massen i 6 lige store dele
Smage*:
Chili
- En halv chili
Hak chilien i små stykker og ælt det ind i massen
Del massen i 10 lige store dele og rul til kugler
Choko/banan
- ¼ af en banan
- Ca 15g mørk chokolade
- Havregryn
Ælt bananen ind i massen – tilsæt ekstra havregryn så massen ikke er for våd
Del massen i 10 lige store dele og rul til kugler
Hak chokoladen, og rul kuglerne i chokoladen
Appelsin
- Saften fra en ½ appelsin
- Havregryn
Bland med saften fra appelsinen i massen – tilsæt ekstra havregryn
Del massen i 10 lige store dele og rul til kugler
Choko/peanuts
- En lille håndfuld peanuts
- Ca. 15 g mørkchokolade
Hak peanuts og chokolade – ælt halvdelen i massen
Del massen i 10 lige store dele og rul til kugler
Rul kuglerne i resten af de hakkede ingredienser
Kakao/Mandler
- 2 spsk kakao
- 20 g mandler
Bland kakoen i massen
Del massen i 10 lige store dele og rul til kugler
Hak mandlerne og rul kuglerne deri
Ingefær
- 5 g ingefær
Hak ingefær i små stykker og bland i massen
Del massen i 10 lige store dele og rul til kugler
*Genrelt skal man ikke være bange for at tage for meget af de forskellige smage i, gerne mere end jeg har skrevet i opskriften.
Dadelkuglerne kan spises med det samme, men det skader ikke lige at lade dem være lidt på køl først.
Har du andre ideer til smage, så del gerne dine erfaringer.
Jeg synes nu egentlig at det er en ganske dejlig dag, men der er det heller ikke helt dumt at have dadelkugle i køleskabet 😉 Håber også i nyder dag.
God mandag 🙂
Ingen kommentarer endnu